Notícies CONFAVC.- Amb l’objectiu de mobilitzar habitatges buits per potenciar el parc de lloguer assequible del municipi, la CONFAVC va signar el passat divendres 23 de novembre un Conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Cabrils.

La rúbrica entre l’Alcaldessa del municipi, Lina  Morales, i el Vicepresident de l’entitat veïnal, Pol Ansó, es va fer a les 19h a l’Hotel d’Entitats de Cabrils, on també va ser el punt d’arrencada de la presentació de la cooperativa d’habitatge de lloguer assequible, Omplim Els Buits.

La cooperativa, que està impulsada per la CONFAVC i Gestió Veïnal sccl i persones a títol individual, llogarà habitatges amb un lloguer assequible amb una referència aproximada del 65% del preu de mercat i en condicions òptimes d’habitabilitat, a través d’una cessió d’ús de deu anys,

La diferència amb d’altres cooperatives que ofereixen habitatges de lloguer social és que Omplim els Buits es dirigeix a persones que, si bé haurien de tenir uns ingressos regulars, aquests no són suficients com per a assumir els preus desorbitats del mercat actual de lloguer, i tampoc poden passar a formar part del tram de persones amb necessitats d’habitatges d’emergència social o de col·lectius amb dificultats greus, perquè els seus recursos no són tan escassos com els d’aquests col·lectius. Depenent del municipi a on es trobin, es calcula que les famílies que necessiten d’aquests habitatges hi dedicaran un 30% dels seus ingressos mensuals al lloguer.

De moment, la cooperativa està cercant habitatges buits a sis territoris: al Vallès Oriental i Occidental, al Baix Maresme, al Barcelonès, al Bages i a Osona. A més es realitzen accions d’anàlisi i d’identificació a altres municipis i/o comarques de quatre territoris més, com és Salt, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Manresa.