Comunicat Assemblea de treballadors/es en atur a Barcelona, 15 de juny.- La desocupació a Catalunya segueix colpejant a més de 450.000 treballadores i treballadors, particularment a les dones (57%) i als majors de 45 anys (54%) segons l’última EPA.

L’ocupació existent gaudeix de mala salut. La precarietat, els contractes temporals en les seves diverses modalitats, els contractes a temps parcial no desitjats, els baixos salaris, han causat la pobresa laboral, on tenir feina no garanteix una vida digna.

Sota el govern del Partit Popular la classe treballadora ha patit gravíssims atacs en els seus drets, particularment la contrareforma laboral de 2012 que va facilitar la destrucció d’1 milió de llocs de treball i la devaluació salarial, o la contrareforma de les pensions amb la pèrdua de la seva revaloració amb l’IPC.

Però no oblidem, que sota anteriors governs del PSOE i del PP, es va imposar la legislació que precaritza el treball, o es va retardar injustament la jubilació als 67 anys.

Molts altres drets en salut, educació, habitatge, protecció social, drets democràtics i llibertats, recordem la Llei Mordassa, han estat greument lesionats durant els últims anys.

Després de la caiguda del corrupte govern de Mariano Rajoy, i davant les promeses del nou govern de Pedro Sanchez de modificar els aspectes més regressius de les contrareformes del PP, l’assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona manifestem que:

– No n’hi ha prou gestos i promeses, no ens conformem que es faci un rentat de cara a lleis regressives injustes que provoquen pobresa i desigualtat.

– Cal abordar sense dilació la derogació de la “llei mordassa”, també de les contrareformes de les pensions sota els governs de Zapatero i de Mariano Rajoy, també la derogació de la contrareforma laboral del 2012 del PP recolzada pel conjunt de la dreta conservadora.

– La plena ocupació, amb treball i salari digne, és possible i necessària. El repartiment de la riquesa concentrada cada vegada en menys mans, i de les plusvàlues del treball en la butxaca dels empresaris, fa possible la setmana laboral de 35 hores en la immediatesa, i avançar cap a les 30 hores sense disminució del salari. És urgent augmentar el salari mínim a 1200 euros/mes.

– La defensa dels drets socials bàsics, la inversió pública en ocupació exigeix ​​l’augment de la despesa social, i trencar amb les polítiques d’ajust austeritat imposades des de la Comissió Europea, en aquest sentit exigim la derogació de la llei orgànica d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

Per aconseguir aquests objectius és necessari més que mai, la mobilització i la lluita, reforçant la unitat d’acció dels moviments socials i cívics, al voltant de la Marea de Marees, CICLO, campanya NO + Precarietat, Marxes Dignitat, etc.

Fem una crida a totes les organitzacions i persones solidàries a preparar les condicions que facin realitat aquests objectius i reivindicacions comunes.

15 juny 2018

Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona