Comunicat Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica.L’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica vol expressar el seu desacord amb la comunicació emesa per la Síndica de Greuges de Barcelona, referent a l’Alberg de l’Avinguda Icària.

Trobem a faltar l’haver parlat amb els veïns i les veïnes del barri. Segurament si ho hagués fet, no es farien aquestes afirmacions tant categòriques, que denoten, fins i tot, una falta de coneixement de qüestions importants.

Primer de tot caldria explicar que el tràmit de la llicència ha estat un procediment silenciós, de manera que quan s’ha fet pública aquesta ja estava concedida, amb tots «els ets i els uts». El dia 20 d’abril de 2016 en la Comissió Consultiva de Govern d’Urbanisme i Obres, on es tractava el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) i també els habitatges d’ús turístic (HUTS) i els albergs, l’associació veïnal va fer una pregunta directa sobre la construcció d’un alberg al barri de la Vila Olímpica. La resposta per part de la taula va ser taxativa i va negar que hi hagués cap informació al respecte. Ens varen mentir de forma clara i deliberada, ja que la setmana anterior persones del Districte eren presents a la Comissió d’Arquitectura on es va tractar l’expedient de l’alberg de la Vila Olímpica. Per tant, és evident que ja en tenien coneixement. Davant d’això mai hi ha hagut cap resposta ni cap responsabilitat, però aquest episodi és molt important, ja que d’haver-nos dit la veritat avui no estaríem parlant d’aquest conflicte. (Comunicat pdf).