Notícia CONFAVC .- L’AV de Balàfia de Lleida arrencarà un procés participatiu amb l’horitzó d’esbossar quin model de barri la ciutadania desitja que sigui realitat entre el 2022 i el 2032.

L’arrencada d’aquest procés sobre aquest barri d’unes 15 mil persones,  concretarà, en un primer moment, amb una jornada participativa el dia 24 de setembre, en la qual a partir d’una taula rodona participarà la població juvenil del barri- organitzada a partir d’entitats o moviments socials com l’Escola Popular, l’Ateneu anarquista, etc-, comptant amb la moderació del doctor lleidatà, Carles Feixa, de gran expertesa amb les preocupacions i necessitats de la població juvenil. Posteriorment, les persones participants de la jornada es reuniran en quatre eixos diferents per a plantejar propostes d’ actuacions de transformació del barri des d’una mirada del desenvolupament sostenible. La jornada, que es farà al Centre Cívic de Balàfia a partir de les 9,15 hores, finalitzarà a les 13’30h amb l’exposició de les conclusions.

Per a completar el procés l’entitat veïnal també té previst durant el mes de novembre repartir  una enquesta a diferents establiments emblemàtics del barri – com l’escola, el mercat, etc- amb l’horitzó de recollir també altres opinions i propostes del veïnat des de diferents àmbits.

Finalment, l’AV recollirà totes les aportacions del procés en un document unificat que presentarà el mes de desembre en una jornada especial que culminarà tant el procés participatiu com els 50 anys de l’entitat veïnal. Un document que per la seva validesa farà arribar tant a la Paeria de Lleida com a la Generalitat. “Aquest serà un full de ruta del barri, no només pel moviment veïnal, sinó per les administración públiques, tenint en compte dos eixos bàsics fonamentals: els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i els focus dels #BarrisVioletes, és  dir, com es concreta la participació real de les dones agafant el protagonisme que els toca” explica Toni Baró, president tant de AV de Balàfia com de la FAVLLeida.

Subscriu-te al butlletí electrònic de la CONFAVC

En subscriure'm al butlletí accepto la política de privacitat.