Notícia CONFAVC.- L’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica de Barcelona avui ha aplaudit l’acord que ahir es va anunciar des de l’Ajuntament de Barcelona sobre la futura construcció de l’alberg de 440 places, i que paralitza el projecte amb el compromís d‘establir una taula de negociació durant 30 dies amb representants municipals de l’administració local i del grup municipal d’ERC, l’entitat veïnal i  un un equip de persones tècniques amb l’objectiu d’arribar un acord, o bé optar per la compra de l’immoble o fer una consulta veïnal.

A més el president de l’AV, Jordi Giró – també president de la CONFAVC- ha anunciat  una de les altres conquestes després d’estar 9 dissabltes de mobilitzacions:  el fet que el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) acceptés que el barri de la Vila Olímpica passés de Zona 3 a Zona 1 que és una àrea més restrictiva de l’activitat turística.

El president de l’Associació, Jordi Giró, ha celebrat l’acord i ha etzibat que “l’empresariat ha de començar a entendre que els projectes s’han de desplegat en acord a les voluntats dels territoris que són “ecosistemes socials”.

A la roda de premsa d’avui també hi han assistit l’advocat de l’entitat veïnal, Carles Puigdomènech, i l’arquitecte Ernest Minguillón. Els dos professionals han detallat irregularitats jurídiques i tècniques que justifiquen que l’administració local hagi pogut paralitzar aquest macro-projecte d’alberg turístic de 440 places, en un immoble construït per allotjar la meitat d’atletes en el context de les Olímpiades.