Comunicat AV Vil·la Olímpica.- Fa uns dies al Consell de Barri vàrem exposar la situació sobre la llicencia i el canvi d’ús per fer un Alberg Juvenil a l’edifici Eurotrade de l’Avinguda Icària 145-147, on l’Ajuntament es va mostrar al costat del veïnat davant l’oposició d’aquest macroprojecte.

Les dades són prou contundents, gairebé 3800 places destinades a turisme, mostren clarament la saturació que patim, si ara augmentem en 440, tindrem un increment de l’oferta en un 17,16% el que suposarà aproximadament un 50% de la població del Barri.

Tenim 812 pisos de lloguer dels que 210 (dades oficials) es dediquen HUTS (pis turístic), això vol dir que la pressió que hem de suportar és cada cop més gran i ens està portant cap a un buidatge de veïns i veïnes a la Vila Olímpica. Aturar aquest alberg és una prioritat si volem una Vila Olímpica amb veïnat.

Denunciem la total opacitat i falta de transparència per part de l’Ajuntament de Barcelona durant tot el procés de tramitació, on el veïnat no ha pogut dir la seva malgrat estar demandant informació de forma reiterada a l’Ajuntament, obtenint la callada com a resposta. Ara és l’hora de la veritat on el Govern Municipal, ha de demostrar si està al costat del veïnat i complint el seu programa perquè, malgrat el que diguin la llicència ha estat concedida per l’actual govern municipal.

En el passat plenari del dia 28 d’octubre, l’alcaldessa va dir que no es podia fer res. Ha arribat l’hora que l’Alcaldessa Ada Colau, ens digui i expliqui de quin costat està, si del veïnat o dels interessos econòmics, que passen per damunt dels veïns i veïnes del Barri.(Seguir llegint).