Comunicat entitats Prosperitat.- Un cop passats els tràmits legals, la mesquita del carrer Japó del barri de la Prosperitat (Nou Barris) s’ha obert al culte. Però l’oposició d’un reduït grup de veïnes i veïns continua, encoratjats i alliçonats per membres del grup d’ultradreta Democracia Nacional.

Encara que hi ha obertes causes judicials contra ells, continuen fent acte de presència a diari, organitzen sorolloses protestes i amenacen els usuaris del centre. La setmana passada van envoltar l’oratori portant creus i simbologia que recordava el Ku Klux Klan.

Davant d’aquesta enèsima intimidació i sabent que el cap de setmana és un moment crític on les accions ultres es multipliquen, un grup de persones de diverses entitats del barri (Xarxa 9 Barris Acull, Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat, Casals de joves, gestora del Casal de barri de Prosperitat, Cooperativa Userda…), vam decidir concentrar-nos el dissabte 10 de març davant la mesquita durant l’hora del rés, per acompanyar l’entrada i sortida de les persones que feien servir el local. Ateníem la petició de la pròpia comunitat musulmana, que se sent intimidada cada dia en l’exercici dels seus drets. (Seguir llegint)