Comunicat FAVB.-Aigua és Vida, Metromuster, FAVB i participants en les iniciatives ciutadanes demanen als partits de BCN que no se sotmetin als poders econòmics de la ciutat i no impedeixin les consultes avalades per més de 50.000 suports.

Aigua és Vida i Metromuster com a promotors de les dues Iniciatives Ciutadanes i la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona demanen a tots els grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona que formen el seu Plenari (BeC, PdeCat, C,s, ERC, PSC, CUP, PP i els dos regidors adscrits) que no posin entrebancs en l’aprofundiment democràtic de Barcelona, no contradiguin les conclusions de l’informe dels Serveis Jurídics de Barcelona i facilitin la realització d’ambdues Consultes Ciutadanes.

Aquest divendres els partits tenen la possibilitat de tirar endavant les Iniciatives Ciutadanes i donar validesa a la feina feta per la ciutadania i les entitats que van treballar molt intensament per tal de convertir-les en una realitat. Aquestes iniciatives representen la possibilitat d’aprofundir en el model de democràcia que tenim a Barcelona actualment.

Amb la votació del ple del dia 10 d’Abril, la democràcia va fer un pas enrere a la ciutat en rebutjar la demanda ciutadana que les Iniciatives representaven. El ple municipal del proper 26 d’Octubre ofereix l’oportunitat als partits de donar llum verda a les Iniciatives Ciutadanes, fer un pas endavant en la democràcia a la ciutat i recuperar les consultes.

El ple de Barcelona va aprovar a la tardor de 2017 el Reglament de Participació Ciutadana que inclou la possibilitat que la ciutadania pugui promoure Iniciatives Ciutadanes en el cas d’aconseguir un mínim de 15.000 signatures de suport verificades. Persones empadronades a Barcelona majors de 16 anys i persones nouvingudes sense cap tipus d’exclusió podran decidir mitjançant Consultes Ciutadanes sobre qüestions importants per a la ciutat. Cosa que dóna veu a més de 200.000 persones que no poden votar habitualment en altres comicis electorals.(Seguir llegint)