Comunicat AV Vila Olímpica AV Barceloneta.- Des de l’AV Vila Olímpica i les entitats veïnals de la Barceloneta volem expressar públicament el nostre enuig i denunciar que l’Estat Espanyol no ha tingut en compte al veïnat, tant del barri de la Vila Olímpica com del barri de la Barceloneta, a l’hora de seguir apostant pel model d’oci a la zona Marítima/Trias Fargas.

El mes de maig de l’any 2019 des del moviment veïnal ja vàrem presentar una queixa a la Delegació de Govern a Barcelona on expressàvem, tots els greuges que la situació produïa com a conseqüència d’aquesta concentració d’oci, totalment desmesurada, perquè tinguessin en compte que hi viuen veïns i veïnes i agreujat amb la proximitat al centre sanitari de l’Hospital del Mar. En aquell moment, la concessió finalitzava el 28 de juny del 2019.

Fruit de l’esmentada trobada ens varen dir que farien un contracte per un any, és a dir fins a finals d’aquest mes de juny, i durant aquest temps, prendrien la decisió, amb el consens de la ciutadania que vam demanar expressament ser-ne part implicada, per a tota aquesta zona. Això no ha estat així.

Durant tot aquest any no hem estat informats, ni convocats a cap reunió per part de la Delegació del Govern a Barcelona, per parlar de tot això. En canvi, per a diferents mitjans de comunicació persones rellevants de la Delegació del Govern han estat dient que han parlat també amb el veïns i veïnes, cosa que no han fet. Trobem una falta total d’interès en encarar el repte de transformació d’aquest espai, tenint en compte als veïnats de la Barceloneta i la Vila Olímpica.

És inacceptable que el Govern Espanyol porti els locals a la venta per a desenvolupar una activitat que clarament té una repercussió negativa, molt important als dos barris. Aquests són uns espais que la ciutat contempla en el seu pla de la façana litorali per descomptat que han de ser públics i gestionats per l’Ajuntament de Barcelona. Fer una pròrroga ara fins el setembre és una mala solució per a la ciutat: és aplaçar i diluir les responsabilitats de no comptar amb totes les parts. I molt més que inacceptable, que tant el Govern espanyol com l’Ajuntament de Barcelona, després d’anys de negociació i treball, no hagin estat capaços d’arribar a una entesa, per a la cessió d’aquesta zona. escoltant la voluntat veïnal. No sabem, si per falta de voluntat o per algun altre motiu, que haurien d’explicar-nos-ho públicament.

Ara només queda, que l’Ajuntament de Barcelona, i d’acord amb el que sempre han manifestat i també d’acord amb la coherència del Pla Litoral de Barcelona, exigim faci servir les eines urbanístiques, per evitar, que continuem insistint en un model d’oci que no pot suportar, ni els barris ni la ciutat de Barcelona. (Comunicat pdf)