Notícia CONFAVC.-L’històric activista veïnal de Lleida, Francesc Caballero – qui havia participat a la Junta de la CONFAVC en anteriors anys- serà el nou director de l’Escola de Participació Ciutadana de Lleida en substitució de Jordi Solana.

L’Escola de Participació Ciutadana, creada l’any 1993 fruit del conveni entre la Federació d’Entitats Veïnals de Lleida (FAVLleida)  i l’Ajuntament de Lleida, és un espai que va néixer amb l’objectiu de reforçar lla formació i els lideratges de les entitats  per a la millora de la participació ciutadana i de dinamització comunitària i del voluntariat.

L’Escola ha adaptat la seva activitat a les necessitats de cada moment, prioritzant la formació dels membres de les associacions i de la ciutadania en general en diferents àmbits, especialment en llengua, tecnologia i organització, a més de l’organització de xerrades, activitats i jornades.

En aquests moments, un dels compromisos importants de FAVL, a través de l’Escola, és la Xarxa Solidària de Lleida, l’eina que va impulsar la Paeria als inicis de la pandèmia i que ara gestionarà directament la FAVL amb la col·laboració de la Federació Catalana del Voluntariat Social. La Xarxa va permetre ajudar persones en una situació d’especial vulnerabilitat arran de la pandèmia.

En l’acte de presentació del nou director de l’Escola de Participació Ciutadana, protagonitzat per Caballero i la regidora de Participació i Lluita contra la corrupció, Elena Ferre,  de s’ha fet oficial el relleu del fins ara responsable de l’entitat, Jordi Solana, qui ha rebut de la mà del president de la FAVLLeida, Toni Baró, el pin de l’associació en reconeixement al seu treball al capdavant del centre veïnal.