Notícies CONFAVC.- Amb l’objectiu de visibilitzar, a través de les xarxes socials, les aportacions del moviment veïnal durant el passat i present, la CONFAVC ha realitzat una càpsula audiovisual que va publicar i viralitzar el dimarts 27 amb el lema “Compromeses amb el barri amb alegria”.

En aquesta càpsula es fa un repàs d’episodis històrics del moviment veïnal català tant rellevants com la Guerra de l’Aigua (1991-2000); la lluita veïnal i ecològica de Gallecs (des del 1978); el segrest dels autobusos del barri del Pomar – de Badalona, el 1985-; les perseverants i agosarades lluites de les Vocalies de les Dones, o l’enderroc de la planta asfàltica de Nous Barris el 1978 per a fer-hi l’actual Ateneu Popular de Nou Barris- Al mateix temps, al costat d’aquests episodis del pretèrit es mostren imatges recents per a destacar projectes i campanyes tant rellevants com la Recuperació del Rec Comtal- per part de l’AV de Can Sant Joan el 2018- els projectes de la CONFAVC d’Aula Actual – de reforç escolar- i el d’Aporta – reforçant la igualtat d’oportunitats- o la campanya “Cuidem-nos des dels barris” desplegada recentment per la Confederació i les federacions metropolitanes durant l’època de confinament recent per la pandèmia.

D’aquesta manera s’evidencia que el moviment veïnal va estar lluitant per la dignitat dels barris i els drets fonamentals del seu veïnat, i ho està seguint fent.

Aquí teniu l’enllaç de la càpsula: ajudeu-nos a visibilitzar la nostra tasca! Repiqueu-lo si voleu #somCONFAVC #AlegriadeSerBarris