Imatge d

La Plataforma per la Qualitat de l’Aire demana a la Generalitat menys gesticulació i més actuació en la lluita contra la contaminació.

La Plataforma considera que la reunió d’ahir amb els nous governs municipals arran de la comunicació de la Comissió Europea per l’incompliment dels límits anuals de NO2 era molt pertinent però considera erroni com ha estat plantejada per part de la Generalitat, derivant la pressió als municipis.

La Plataforma per a la Qualitat de l’Aire recorda que la competència de la qualitat de l’aire és de les comunitats autònomes i, per tant, la Generalitat és la màxima responsable del Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire en 40 municipis de l’àmbit metropolità de Barcelona, aprovat el passat mes de setembre. Si no es compleix o bé no aconsegueix els seus objectius, la primera mesura a prendre hauria de ser revisar aquest mateix Pla.

Segons la Plataforma el problema va estar d’inici en la pròpia elaboració del Pla, que no va implicar en la seva creació als ajuntaments, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ni departaments del Govern relacionats. Això es demostra, entre d’altres, amb l’incompliment de l’única mesura obligatòria per a les administracions locals: “tarificació municipal de l’aparcament de zones blaves i verdes en funció del potencial contaminador dels vehicles per municipis de més de 100.000 habitants”. (Seguir llegint)