Comunicat FAVTarragona-CONFAVC- – A falta d’un any i 3 mesos per a la inauguració dels Jocs Mediterranis 2017, ni el moviment veïnal ni moltes entitat de la ciutat hem participat en res, ni tampoc se’ns ha informat del seguiment de les inversions, de les adjudicacions dels patrocinis, ni del què suposaran a escala de ciutat aquests jocs». Amb aquestes paraules el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVTarragona), Antoni Peco,va  denunciar en una roda de premsa dissabte, el gran dèficit de  participació ciutadana que està suposant tot el procés d’organització dels Jocs Mediterranis a Tarragona.

L’activista veïnal va ser recolzat pel president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, i d’activistes veïnals que s’havien reunit a la ciutat en el marc del Consell Federal, òrgan de govern intern de la CONFAVC.

Giró es sumar a les crítiques de Peco i va instar a l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, a obrir les polítiques municipals a la participació ciutadana «com a Catalunya estan fent altres municipis, amb la possibilitat d’escollir pressupostos participatius i altres polítiques públiques».(Llegir comunicat pdf)