Comunicat FAVT.– La nostra ciutat ha sigut pionera en molts àmbits, tant a nivell social com polític, tenim exemples com la creació del Parlament Ciutadà amb les diferents mocions, el Consell d’Entitats amb l’Espai per la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa (Espai Drets).

Amb l’actual pandèmia, l’agreujament dels problemes climàtics que han portat fortes borrasques de neu i gelades que sembla que han causat aquesta pujada i repunt del servei elèctric, fan que la ciutadania en general estiguem al límit pel patiment constant, assumint una pujada en molts casos inassolibles, amb medis econòmics i materials molt limitats, que porten a l’augment de l’estrès i la impotència que suposa haver de decidir entre comprar per menjar i sobreviure o pagar els rebuts.

Aquesta situació ja és insostenible e inacceptable i hem de dir prou i requerir solucions immediates i un canvi profund en el sistema energètic global i segurament particular, a nivell de ciutat, amb valentia i lideratge polític.

Cal fer que aquest sigui un servei protegit en la base i altament regulat i controlat, així com un servei de primera necessitat, bàsic i universal, no subjecte a obscurs interessos.

Per tot això, denunciem la constant pujada dels rebuts i factura de la llum, així com les polítiques laxes i poc intervencionistes que no porten a revertir aquesta situació sinó només a posar pegats.

La FAVTerrassa  vol fer pública aquesta moció, compartir-la i expandir-la i demanar també un ferm compromís per totes aquelles entitats que vetllen pel be comú dels nostres conciutadans i conciutadanes.

Com a membre de la Coordinadora del moviment veïnal de Vallés, demanem el suport i l’acord dels grups municipals en aquestes reivindicacions, així com que s’elevi a organismes superiors, com les Conselleries corresponents de la Generalitat i els grups polítics del Parlament Català i en darrera instància, al Govern espanyol. Perquè aquesta és la lluita de tothom i la raó de ser de la nostra federació, no podem ni devem deixar a ningú enrere.

Assemblea telemàtica aquest 23 de gener

La FAVTerrassa també ha convocat les seves entitats sòcies a l’Assembla General ordinària que tindrà lloc telemàticament  (a través d’aquest enllaç) aquest dissabte de 10.45  a 13.45h. Aquest és l’ordre del dia.