Notícia CONFAVC.- La FAVManresa va presentar el passat 29 de gener una moció de la Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran que va ser aprovada per unanimitat de tots els partits del consistori de la ciutat a més de 71 ajuntaments de la comarca.

La moció “ per a garantir el compliment del dret universal als serveis bancaris amb consideració de les capacitats i necessitats de la clientela ( text aprovat) , “recorda que totes les persones tenen dret a disposar d’efectiu, operacions que són indispensables per a poder viure plenament en la nostra societat”. Un dret reconegut en la legislació vigent en el Real Decret Llei 19/2017, sobre comptes de pagament bàsics, i en el Real Decret 164/2019, sobre el règim gratuït de comptes bàsics per a persones vulnerables amb risc d’exclusió financera”.

Però la realitat és una altra, tal com assenyala la moció i el mateix Jose Antonio Carballido, enllaç de la Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran amb la FAVManresa, a més de secretari de l’AV La Balconada.

“La vehemència amb què es tracta els ancians de vegades ratlla el que és absurd. Només demanem que ens tracti amb dignitat, els problemes financers dels bancs no els hem creat la gent gran, són un servei públic que l’administració ens obliga tenir per poder cobrar la nostra pensió”, senyala Carballido, i afegeix “l’oportunitat que van veure els bancs durant l’última crisi econòmica, per tancar oficines i digitalitzar alhora la banca, clama al cel, en general tota la població, a particular a la gent gran, amb la passivitat o complicitat de les administracions tant nacionals com autonòmiques”.

La moció presentada insta a les entitats bancàries de la ciutat a parar el deteriorament de l’atenció als clients, facilitant una atenció presencial personalitzada durant tot l’horari i en totes les oficines obertes a la ciutat a les persones que ho necessitin, a més d’altres punts com que facilitin l’obertura de comptes de pagaments bàsics, incloent els gratuïts per a persones vulnerables amb risc d’exclusió financera.

Carballido explica que després de l’aprovació de la moció, i de diverses reunions amb entitats bancàries de Manresa, representants de l’Ajuntament i la plataforma, “ l’únic que es va acordar va ser que es començarien a dotar unitats mòbils bancàries per assistir aquelles poblacions que s’han quedat sense cap tipus de banca, ni presencial ni digital (caixers automàtics)”. ( Text complert de la moció)