En un acte al Museu d’Història de Barcelona, el passat 4 d’octubre es va presentar FICOOP : la nova plataforma de finançament participatiu per a projectes d’economia social i solidaria (ESS). També ha estat present a la VII edició de la Fira d’Economia Social i Solidària, els passats 26 i 27 d’octubre.

Aquest instrument de mecenatge participatiu,  impulsat per la cooperativa euromediterrània IesMed, Coopdemà i la Fundació Fiare, i pioner a Catalunya a l’Estat espanyol, permetrà que cooperatives, associacions i altres empreses que tenen objectius socials puguin aconseguir participacions i aportacions de capital; títols participatius i préstecs participatius.  D’aquesta manera es satisfan dues necessitats creixents: la demanda de crèdit de projectes d’ESS, però també, per part de la ciutadania, d’eines alternatives d’estalvi i inversió dins de paràmetres socials.

Cal destacar que la CONFAVC ha treballat amb la impulsora d’aquest projecte, IesMed, amb el projecte A-porta. En el cas de FICOOP,  aquesta iniciativa va ser seleccionada en la convocatòria del projectes Singulars, finançats pel Departament de Treball, Afers Social i Famílies, i el Ministerio de Fomento del Govern central.