Notícia CONFAVC.- Demà dimarts dia 9 d’octubre al barri del Poble Sec de Barcelona tindrà lloc la presentació de la cooperativa d’habitatge de lloguer assequible que s’està gestant: “Omplim els Buits”: proposta cooperativa que posarà en circulació habitatges de lloguer assequible amb una referència aproximada del 65% del preu de mercat i en condicions òptimes d’habitabilitat.

La cooperativa,  que podria operar a un total de 35 municipis en uns mesos,  està impulsada per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), la cooperativa de comunitats de propietaris Gestió Veïnal sccl i persones a títol individual.

La diferència amb altres iniciatives d’economia social que ofereixen habitatges de lloguer social és que “Omplim els Buits” es dirigeix a persones que, si bé haurien de tenir uns ingressos regulars, aquests no són suficients com per a assumir els preus desorbitats del mercat actual de lloguer, i tampoc poden passar a formar part del tram de persones amb necessitats d’habitatges d’emergència social o de col·lectius amb dificultats greus, perquè els seus recursos no són tan escassos com els d’aquests col·lectius. Depenent del municipi a on es trobin, es calcula que les famílies que necessiten d’aquests habitatges hi dedicaran un 30% dels seus ingressos mensuals al lloguer.

De moment, la cooperativa està cercant habitatges buits a sis territoris: el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Maresme, el Barcelonès, el Bages i l’Osona. A més es realitzen accions d’anàlisi i d’identificació a altres municipis i/o comarques de tres territoris més, com Salt, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Manresa. (Llegir comunicat)

 

.