Comunicat.- El 23 de febrer, al local de l´Associació de Veïns El Poblet-Marianao (Sant Boi de Llobregat), s´ha constituït la Plataforma Ciutadana per a la Salut Ambiental, que està integrada per un ampli nombre d´entitats que representen a molts sectors socials i territorials del nostre país: federacions d’associacions veïnals, plataformes contra les antenes de telefonia mòbil i el Wi-Fi a les escoles, plataformes stop comptadors, plataformes per a la salut ambiental, associacions d´afectats per malalties ambientals, observatoris, entitats ecologistes, partits polítics i sindicats.

Un dels objectius prioritaris d´aquesta Plataforma és plantejar als diversos partits polítics que es comprometin a derogar la Llei de Telecomunicacions actual, tot apostant per una nova llei que faci efectives les recomanacions europees i internacionals, que proposen aplicar el principi de precaució i protecció de la salut en el desplegament d´aquestes tecnologies.

La Plataforma vol propiciar els canvis legislatius necessaris, que ofereixin la possibilitat de tenir un entorn saludable i compatible amb el desenvolupament de les tecnologies. Alhora, vol realitzar una tasca de denúncia per la falta d’ informació i transparència dels òrgans competents en aquests temes de salut ambiental. (Seguir llegint pdf]