Comunicat Plataforma Vot x Tohom:

Més d’una trentena d’entitat catalanes – entre elles la CONFAVC.-impulsen aquesta plataforma, amb l’objectiu d’aconseguir el dret a vot universal, lligat a la residència i no a la nacionalitat.

Sylviane Dahan fa 30 anys que viu a Catalunya però va nèixer a França. Fa més de 15 anys que és la responsable de Drets Civils i Dona de la FAVB i de sempre ha estat lligada a la lluita sindical. Només pot votar a les eleccions municipals.

Paula Rossi fa 2 anys que viu a Barcelona. Va venir des d’Argentina per estudiar però va escollir la ciutat per continuar el seu projecte de vida. Actualment estudia un postgrau i milita en diversos moviments socials. No pot votar.

Edoardo Bazzaco va arribar a Catalunya el 2003. Ell va nèixer a Milà però la seva filla fa 3 anys que va nèixer a Barcelona. Milita en la defensa dels drets humans a nivell local i internacional i forma part del Consell de SOS Racisme Catalunya. Com la Sylviane, no pot votar a les eleccions autonòmiques ni estatals.

Les tres persones que han participat avui a la presentació de la plataforma “Vot x tothom” són de diferents nacionalitats, europees o extra-comunitàries. Algunes hi viuen des de fa dècades i altres fa només uns anys. Coincideix que totes tres estan implicades a les lluites socials i participen en la transformació de la societat catalana, però a les properes eleccions autonòmiques, cap d’elles podrà votar. (Seguir llegint/ Dossier de Premsa).