Dolores Lledó és la primera dona presidenta de la FAV Terrassa, després que aquest dissabte 26 de maig l’Assemblea l’escollís com a nova cap de la Federació, en l’acte celebrat al Casal Cívic de Ca n’Aurell.

A la seva web, la FAVT ha destacat el fet que la seva votació, com a primera presidenta de l’entitat, «és un fet històric i un avanç en el camí vers la igualtat de gènere en la nostra ciutat.» A les votacions, Dolors Lledó va tenir una àmplia majoria dels vots dels representants de les Associacions de Veïns i Veïnes presents en la candidatura que encapçalava.

Durant l’Assemblea, a més, la FAV Terrassa va subratllar el bon nivell d’assistència de les AV federades (2/3 parts de les AV) que també van aprovar, per unanimitat, la Memòria de Gestió i Balanç econòmic del 2017 i el Pla de treball i Pressupostos del 2018. Durant l’acte hi van ser presents, en diferents moments de l’Assemblea, persones d’altres col·lectius com l’Espai Drets, el MPD, (Moviment per unes Pensions Dignes), la PDSPT (Plataforma Per la Defensa de la Sanitat Pública), regidors i representants d’alguns partits polítics, i dues persones que van prendre la paraula en el torn final obert de paraules: Mercè Gómez, presidenta del Casal de la Dona de Terrassa i Isabel Marqués, Síndica de Greuges de Terrassa. Ambdues van voler «viure i destacar» el moment en què una dona ha estat escollida per presidir la FAVT.

L’alcalde de la ciutat, Alfredo Vega va estar present a l’assemblea acompanyat del regidor d’Estructura Territorial Javier Garcia, i va fer la cloenda en un breu parlament en què va ressaltar la importància del moviment veïnal al llarg de la història democràtica, així com «la bona feina de la junta FAVT sortint». També va desitjar encert a la nova Junta i en especial a la nova presidenta, a qui va felicitar per la seva elecció, subratllant que és un avanç per la igualtat de gènere a Terrassa.

Les fotos de l’acte són d’Alcaldia i de la FAVT.