Notícia CONFAVC-. “Els partits polítics durant la clandestinitat varen aprofitar les escletxes que oferia la “Ley de Asociaciones” de 1964 (de Fraga Iribarne) per a poder desenvolupar la seva tasca de conscienciació del veïnat a través d’unes organitzacions de caire legal”. Amb aquesta interessant hipòtesi el sociòleg Pep Martí- estret col·laborador de la nostra escola veïnal TRAMA-, ha tornat a rellançar una versió revisada del seu treball d’investigació en plena transició democràtica que indaga, en com el títol diu, amb “La relació entre AV i partits polítics: Barcelona 1970-1980. (Accessible en pdf en aquest link).

La recerca Martí la va realitzar des de l’any 1977 a 1980, quan la va defensar pels seus estudis a l’Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona a l’ICESB. Va ser publicada en el diari “El Noticiero Universal” per capítols durant juliol i agost de 1981. Actualment Martí l’ha volguda tornat a revisar en el marc de la commemoració dels 50 anys de la FAVBarcelona.

“Crec que forma part de la memòria històrica d’aquesta ciutat i en sentit més ampli, de Catalunya. Es tracta d’un document històric en el que es reflecteix la participació de diferents ideologies,de vegades contraposades però presents en la comunitat. Un dels paral·lelismes que es poden fer és la necessitat organitzativa i crítica del veïnat per exercir el compromís amb la societat.

Descarregueu-vos-la: La relació entre AV i partits polítics: Barcelona 1970-1980. (Accessible en pdf en aquest link).

Subscriu-te al butlletí electrònic de la CONFAVC

En subscriure'm al butlletí accepto la política de privacitat.