Comunicat Comissió per la Gent Gran de l’Xup – Associació de Veïns de l’Xup.- Mitjançant la nostra Associació de Veïns i amb el seu total suport, ens dirigim a la ciutadania de Manresa i comarca perquè ens donin suport i participin en la consecució de la residència geriàtrica que l’Ajuntament, al novembre de 2019, es va comprometre a construir al barri de l’Xup.

La previsió va ser que en aquest any 2021 ja es començaria a construir. Els efectes de la pandèmia són innegables i han retardat l’execució de el projecte. Així mateix, Manresa segueix tenint, i tindrà, un dèficit de places públiques en residències geriàtriques. És per això que no renunciarem a aquest projecte tan necessari per a la gent gran de Manresa. Al barri de l’Xup disposem d’uns terrenys cedits per la família Farrés a l’ajuntament per a equipaments socials d’interès per al barri i la ciutat de Manresa. Es tracta d’un lloc magnífic, assolellat i amb vistes a la muntanya de Montserrat i podrà disposar d’espais verds i contacte directe amb l’Anella Verda i els seus espais naturals, com la Riera de Rajadell.

Aquesta residència serà per a tots els ciutadans de Manresa i la comarca, en això estem tots nosaltres d’acord. Els veïns de l’Xup ens sentiríem orgullosos que es fes al nostre barri, això ens agermenaria més amb la ciutat de Manresa. Així mateix, no volem que la residència sigui privada i que el seu funcionament estigui en mans d’empreses que l’únic que els interessa és treure beneficis. Volem que la residència sigui 100% pública. La nostra generació hem treballat molt per crear riquesa i benestar. Ara seria de justícia que veiéssim reconeguts els nostres esforços i lluita per la democràcia. És per això que demanem que totes les associacions de veïns, entitats socials, culturals, esportives, sindicals i polítiques donin suport les nostres justes reivindicacions i donin el seu suport a la Plataforma en Defensa de les Pensions i dels Drets de la Gent Gran de Manresa.(Comunicat pdf en castellà).

El Xup, 20 de maig de 2021 Comissió per la Gent Gran de l’Xup – Associació de Veïns de l’Xup