Notícies CONFAVC.- Amb l’horitzó de promoure una cobertura periodística dels barris, i les propostes, projectes i protestes dels moviments veïnals, la CONFAVC ha incorporat enguany a la Jornada de (Re)coneixements Veïnals el Premi a la Trajectòria d’un Periodisme Veïnal, que ha estat donat als periodistes Sara Grimal i Alonso Carnicer.

Ambdós periodistes i documentalistes de TV han estat reconeguts entre 18 candidatures, segons el Jurat, “pel seu compromís en el seguiment de la cobertura informativa a Televisió de Catalunya sobre les reivindicacions i lluites veïnals, així com per la seva reconeguda tasca de divulgació de la història dels nostres barris – amb documentals com “Barraques: la ciutat oblidada” realitzats amb un curós esforç de recerca i retorn a la veu dels i les seves protagonistes; els veïns i les veïnes. Treballs periodístics de gran vàlua per ajudar-nos a entendre d’on venim i com s’ha forjat el nostre país, des dels barris.

L’encarregada de donar aquest nou (Re)coneixement Veïnal ha estat la Degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, qui també ha recordat la feina de periodistes claus en aquest compromís amb les realitats dels barris, com Josep Manuel Huertas Claveria.

Per la seva part Grimal i Carnicer han agraït aquesta distinció i han recordat el paper dels i les activistes veïnals en la descoberta durant aquesta cobertura informativa que han fet de molts barris, que els han apropat a les seves lluites i entorns. Entre aquests Carnicer ha recordat a la líder de la Barceloneta, Emília Llorca.