L’equip del projecte veïnal Aula Actual ja està començant la selecció dels i les joves de situació vulnerable socialment,  que  podran optar a les Beques Joves Talents, de la Fundació Agbar. Aquestes beques, que s’atorgaran el mes de juliol i arriben a la quarta edició, cobreixen l’import de la matrícula d’una carrera científica o tècnica, 1.500 euros per a despeses vàries, i un seguiment de mentoring tant a les persones becades com a les famílies.

Enguany les candidatures procedeixen dels centres de Pau Claris (Ciutat Vella) Flos i Calcat (Nou Barris) Barcelona- Congrés  i  Numància (de Santa Coloma de Gramenet) i Milà i Fontanals (Barcelona), ja que es prioritzen centres amb alta complexitat, on sigui generalitzada el baix nivell d’alfabetització i qualificació professional dels pares, hi hagi molta immigració, atur, o rendes familiars baixes. D’aquesta manera es busca que les beques actuen com a “ascensor” social i motor de cohesió social als barris on actuen.

També durant aquest mes han seguit les sessions de mentoring els i les onze estudiants que van rebre les beques en les edicions anteriors. Són unes sessions portades pel psicòleg Jordi Balcells, que consisteixen en fer un seguiment de la seva evolució acadèmica i els dóna recursos, tant acadèmics com emocionals, per a superar les adversitats de cada circumstància.