Haters, Trolls? Aquestes són paraules que a primera vista semblen inofensives i mancades de significat llevat que estiguis posat en les xarxes socials, ja que aquestes dues paraules se solen utilitzar per denominar de forma genèrica als usuaris que es dediquen a difamar, menysprear a un altre usuari i fins i tot criticar , sense motiu o causa.

Però que hi ha de dolent en una crítica? En unes paraules escrites al web? Molt, ja que si la crítica és negativa pot i fa molt de mal i més a les nostres joves que dia a dia s’exposen al món virtual on no tot és tan bonic i on sembla que l’anonimat d’una pantalla i d’un nick ho val tot, però no és així.

Recentment una reconeguda influencer, youtuber, bloggera i empresària anomenada Dulceida ( Aída Domènech), s’ha sumat al moviment #PonTeEnMiPerfil, una iniciativa que té com a objectiu visibilitzar la problemàtica amb què es troben les dones en les xarxes que no és altra que l’assetjament.

Perquè no tot s’hi val, perquè totes ens mereixem poder expressar-nos lliurement i ser respectades indistintament del mitjà que fem servir. Perquè  el fet de no tenir una talla Barbie, el ser diferent o fer el que ens agradi no és motiu d’agerssions verbals , perquè sí que és trist haver d’acostumar-se al ciberassetjament i normalitzar una conducta que no ho és i perquè també compartim el post d’aquesta referent. Perquè aquest problema afecta no només a les dones sinó que cala profund en la població més jove dels nostres barris, ciutats …

És per això pel que des de la Confederació d’Associacions veïnals de Catalunya ( CONFAVC) volem visibilitzar i donar suport al moviment #PonTeEnMiPerfil, perquè davant d’un problema així ens hem d’unir i aportar el nostre granet de sorra perquè cada acció suma si volem aconseguir un futur on les paraules desigualtat, assetjament, ciberassetjament, misogínia, bretxa salarial i altres paraules que constitueixen avui dia una gran llosa amb la qual carreguem les dones deixi de ser-ho en un futur.

Per això #PonTeEnMiPerfil i signa https://ponteenmiperfil.plan-international.es/el-problema/