El recinte firal de Montjuïc ocupa 27 hectàrees de sòl públic al centre de Barcelona. L’Ajuntament n’és el propietari i la Fira de Barcelona, el llogater privilegiat. La cessió actual dels terrenys acaba el 2025, però l’Ajuntament ja ha signat un acord amb la Generalitat i la Cambra de Comerç per prorrogar-la i portar a terme un projecte de renovació del recinte firal impulsat per la Fira, anomenat “Univers Montjuïc”, del qual no se’n coneixen els detalls.

La plataforma La Fira o La Vida ha nascut per exigir que l’Ajuntament:

  1. S’abstingui de ratificar el pla de finançament del projecte “Univers Montjuïc”. Sobretot sense abans donar-ne a conèixer els detalls.
  2. Rectifiqui públicament el compromís adquirit amb la Generalitat i la Fira (i d’esquenes a la ciutadania) per tal d’obrir un debat de ciutat i deliberar amb la societat civil organitzada, des d’ara fins al desembre de 2025, quin ha de ser el destí dels terrenys municipals.

En el marc d’aquest debat i sota el lema #LaFiraOLaVida, la plataforma es posiciona a favor de la elaboració participativa d’un projecte per transformar l’actual recinte firal en un barri obert i ple de vida, amb milers d’habitatges públics, llocs productius arrelats al territori, equipaments de proximitat per al veïnat i espais públics verds i inclusius.

Per tal d’exposar els nostres arguments i respondre les vostres preguntes, convoquem tots els mitjans de comunicació a la

RODA DE PREMSA

que tindrà lloc dijous 30 de maig, a les 11:00h, a la plaça d’Espanya, a l’esquerra de les torres venecianes que encapçalen l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

PLATAFORMA VEÏNAL LA FIRA O LA VIDA

Adhesions/ Manifest