Comunicat FAVBarcelona i Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT).-  El Dia Mundial del Turisme acostuma a ser la festa anual de la indústria turística per omplir-se la boca amb sostenibilitat, retorn social i altres ficcions. Ja fa anys que l’ABDT i organitzacions antituristització d’altres territoris l’assenyalen com a data negra i el fan servir per denunciar-ne les injustícies socials i ambientals.

Enguany, només una setmana després de l’aclaparadora manifestació contra l’ampliació dels aeroports, aprofitem aquesta data per denunciar la celebració a Barcelona de la conferència internacional destinada a rellançar el turisme massiu global amb les felicitacions de tota la indústria turística i una nodrida representació d’administracions públiques locals i internacionals. Hi anunciarem també la celebració de la contracimera veïnal Propostes per al canvi de model de territoris turistitzats.

Una vegada més ens rebel·lem contra la intenció de decidir sobre un model econòmic ple d’injustícies socials i ambientals sense comptar amb les persones més afectades: les que viuen en aquests territoris i treballen al sector.

Propostes per al canvi de model de territoris turistitzats en oposició a la cimera internacional The future of tourism per a la reactivació del turisme de masses global

  • On: a Pla de Palau, davant la Llotja de Mar (seu de l’esmentada cimera)
  • Quan: el dilluns 27 de setembre, Dia Mundial del Turisme, a les 12h
  • Qui: convoquen la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT)
  • Amb:
    Lucía Delgado, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barcelona (PAH)
  • Maria García, Zeroport (Plataforma pel decreixement de ports i aeroports)
  • Roxana, del sindicat Kellys Barcelona
  • Joana Bregolat de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG)