Notícia CONFAVC.- Aquesta setmana la formació “Urbanisme amb perspectiva de gènere” del projecte Barris Violetes es va desplegar a Badalona aquest dissabte passat 7 de maig – a l’AV de Bufalà comptant amb unes 12 persones participants – i ahir dilluns dia 9,  a l’AV Egara de Terrassa amb una participació de 22 veïnes.

A l’AV egarenca, “Va ser una formació molt productiva per elles, ja que estan molt interessades a fer millores en el seu barri i millorar la convivència veïnal. Moltes d’elles van donar el seu punt de vista de la situació en la qual es troben els espais públics que habiten, i el com les infraestructures no estan adequades en molts casos per a persones amb diversitat funcional o persones amb mobilitat reduïda” explica Laura Liñares, coordinadora del projecte Barris Violetes que s’està desplegant a 19 barris de Catalunya.

El taller de Badalona va tenir 12 dones participants de diferents associacions i entitats de dones, i va tenir la visita de la segona  tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, ciutadania, Participació i Agenda 2030 del Ajuntament de Badalona, Aïda Llauradó Álvarez per a donar suport al projecte de Barris Violetes.

Liñares d’aquesta formació destaca que “en general van aportar una visió crítica i constructiva sobre com millorar els espais que els envolten”. Fins i tot han proposat formar un grup de treball per a fer més identificacions i propostes de millora.

Cal recordar que aquest projecte de la CONFAVC que ha rebut una subvenció del Ministeri de Drets Social i Agenda 2030 del Govern central té l’objectiu de desplegar l’agenda feminista als barris a través d’actuacions concretament a 19 entitats veïnals de 9 municipis de Catalunya. Actuacions que es focalitzaran en tres temes centrals:  fer un diagnòstic del barri i propostes des de l’urbanisme en perspectiva de gènere,  la socialització de les cures, i la participació de les dones en el propi barri o entitats veïnals.

En el cas de la formació en urbanisme amb prespectiva de gènere, les formacions seguiran a :

  • L’Hospitalet de Llobregat: dissabte 14 de maig, 10:30h. AV Som Santa Eulàlia. C/Amadeu Torner,  57 2ª planta, Inscripcions.
  • Sabadell: dimarts 17 de maig, 18.30h. Casal Cívic Rogelio Soto:  Campoamor 93- 95.Inscripcions.
  • Lleida: dilluns 23 de maig, 15.30h. Local de Grenyana de l’Horta: Partida Granyena 38. Inscripcions.