Cornellà, 17 de desembre de 2021.- La mutualitat veïnal Sinera – nascuda de la CONFAVC i les vocalies veïnals d’enterrament- va celebrar ahir la seva assemblea extraordinària a la sala d’actes del laboratori ciutadà d’innovació social i tecnològica Citilab de Cornellà de Llobregat. A la trobada de persones mutualistes, es van aprovar les quotes i els pressupostos, així com el programa de treball per a l’any 2022. Així mateix, a l’assemblea es va plantejar continuar amb l’adaptació de les noves normatives i exigències i la implementació del pla de màrqueting.

La presidenta de Sinera, Pura Velarde, va destacar durant l’assemblea que “per a  nosaltres és important ressaltar que Sinera és una entitat sense ànim de lucre, en què també hi participen de forma voluntària i solidària les persones col·laboradores de les associacions veïnals a qui volem transmetre el nostre reconeixement pel seu compromís i dedicació”. Així com també que “són temps difícils, en què la solidaritat i l’ajuda mútua es fan més necessàries que mai. En aquests valors es va fundar Sinera ja fa més de 25 anys. I en aquests valors es basen les associacions veïnals, peces fonamentals de la nostra mutualitat”.

Des de l’inici de la pandèmia, Sinera s’ha focalitzat en tres àrees bàsiques: l’atenció als mutualistes i les famílies, preservar la salut dels treballadors i col·laboradors i garantir la continuïtat dels serveis prestats.

Sobre SINERA

Actualment, col·laboren amb Sinera un total de 140 associacions veïnals de tot Catalunya. La mutualitat compta amb més de 50.000 persones protegides a tot Catalunya, encara que la majoria dels seus membres són de la comarca del Baix Llobregat.

Sinera ofereix els serveis clàssics d´enterrament, incineració i repatriació, però també l’assessoria jurídica en el moment de defunció de la persona o fer-se càrrec de tots els tràmits burocràtics. De fet, després de 27 anys, la mutualitat ha esdevingut una de les primeres entitats de Catalunya en aquest àmbit.

Sinera es va constituir el novembre del 1994 sota l’impuls dels seus fundadors i socis protectors: la mateixa Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), la Federació Comarcal del Baix Llobregat, la FAV de Barcelona i la FAV de L’Hospitalet.