Notícia CONFAVC.- Ja teniu en un CLIC per a descarregar-vos la Memòria d’activitats del 2020: l’any fatídic de la pandèmia – com el mateix president de la CONFAVC, Jordi Giró,  titulava la introducció. A través de les seves pàgines podreu llegir amenament com es va desplegar el Pla de Treball de la Confederació i els projectes i campanyes es van adaptar a les realitats que imposava la pandèmia de la Covid-19: confinament i urgències socials i sanitàries als barris.

Tal com també destaca Giró, copsareu en aquesta Memòria que la CONFAVC va estar a l’alçada de les circumstàncies impulsant una campanya d’emergència, “Cuidem-nos des dels barris“, per a visibilitzar i informar al veïnat sobre les xarxes d’ajuda mútua que s’estaven creant als barris, al mateix temps que hi actuava a través de projectes com A-porta i Aula Actual, reformulats, i amb actuacions d’emergència social, com el repartiment de 250 lots agroecològics a famílies vulnerables a través d’AV i federacions sòcies de l’àrea metropolitana.

En aquesta Memòria també hi trobareu una infografia que visibilitza el nou Marc identitari (visió, missió i valors vertebrals) consensuat per les federacions durant aquesta any – com planteja el Marc Estratègic 2020-23.

Cal destacar que malgrat les condicions d’aïllament imposades per l’estat d’alarma,  les AV i federacions sòcies van assumir sense dubtar les tecnologies telemàtiques com a instruments fonamentals pel dia a dia de la seva activitat als barris, i també en la nostra organització veïnal, escurçant en pocs mesos la fractura digital que ens caracteritzava. Un fet sens dubte positiu davant de tant dolor causat pel traspàs d’activistes i cares conegudes de la CONFAVC i del moviment veïnal català, per la pandèmia.

L’any de la mascareta, l’hidrogel i les pantalles telemàtiques – que també es plasma gràficament en aquestes pàgines- i que no oblidarem mai.