A la CONFAVC  encarem els propers anys treballant per situar a les dones del moviment veïnal a l’eix central, fins fa poc,  invisibles per diferents motius. Ho volem fer seguint els passos de la dirigent política i del moviment pels drets de les dones Clara Zetkin. Reivindiquem els drets de les dones que són drets humans.

Des de la CONFAVC necessitem, ara més que mai, omplir els barris de color i quin millor color que el violeta. Un violeta d’alegria, d’esperança, il·lusions renovades. Per damunt de tot uns barris amb dones dempeus, plantant cara a les desigualtats, els maltractaments, la discriminació… I volem fer-ho en femení, promovent la solidaritat, teixint i renovant valors en la comunitat.

Les noves demandes socials han fet que la dona i l’home s’impliquin en el  progrés social, però la pandèmia de la Covid-19 ha reproduït i ha fet sorgir antics estereotips. En alguns sectors, són ara,  més presents que mai. Hi ha dades que confirmen que el tancament de les escoles, el confinament i l’aïllament ha comportat un augment del treball domèstic realitzat per les dones, com a conseqüència de la falta de coresponsabilitat. El teletreball, la bretxa salarial, la ineficaç conciliació laboral i les violències masclistes dins del domicili s’han multiplicat durant aquest període.

  • A la CONFAVC denunciem la manca de polítiques socials efectives que es tradueix en un endarreriment i precarietat dels drets de les dones. Tot l’ aconseguit en tants anys de lluita, no sol veïnal,  s’està revertint i el que es més greu, s’ha traduït en un augment de deures per les dones,  injustificats i desproporcionats envers elles.
  • A la CONFAVC ens comprometem visibilitzar tots els esforços que es fan a diari en els nostre barris i ciutats,  les dones teixeixen xarxes de solidaritat i suport, bon veïnatge, trobades, activitats socials que ja existien i ara amb la pandèmia de la Covid 19, s’han adaptat a la nova realitat.
  • Des de la CONFAVC ens comprometem a visibilitzar i impulsar les activistes dones, les accions que duen a terme, la igualtat de gènere, les accions en defensa dels drets de les persones LGTBIQ, la lluita per l’equitat. Les dones del moviment veïnal sempre han lluitat contra les desigualtats sorgides als barris. Ara és l’hora de donar un pas endavant, tenyim els nostres barris de color violeta !

A la CONFAVC teixim estratègies, idees i accions a nivell de país. Cerquem els recursos per endegar accions a favor de les dones, demanem polítiques socials que estiguin a l’altura de la realitat en que vivim. Creiem en la coresponsabilitat, rebutgem els deures imposats per l’historia, desterrem  les creences arcaiques, les patriarcals i les tradicions que anorreen les dones.

Volem els barris de color violeta!