Notícies CONFAVC.- La Inés, en Sergi i en Cristián ja han arribat a port! Són els primers tres graduats universitaris de les Beques Joves Talents que gestiona el nostre projecte Aula Actual, i que dóna Aigües de Barcelona per a facilitar l’accés universitari a joves procedents de famílies vulnerables. I per aquest motiu, ahir el president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, va assistir a l’acte de celebració que es va fer el passat 30 de setembre a l’Àgora de al Museu de les Aigües amb la presència també del president de la companyia,  ​​Àngel Simon; i del seu conseller delegat, Felipe Campos.

A través de les Beques Joves Talents els i les estudiants de centres d’alta complexitat però amb resultats acadèmics destacats reben durant cada any acadèmic l‘import de la matrícula més 1.500 euros per a despeses diverses relacionats amb els estudis. Cal destacar que majoritàriament es bequen carreres universitàries relacionades en camps estratègics com la transformació digital, la innovació, la sostenibilitat i el desenvolupament social. Ahir Simón va anunciar el compromís que a més les Beques incorporin un programa “Alumni” per a facilitar que els i les graduades puguin  accedir a oportunitats de treball.

En la trobada, els familiars dels tres alumnes graduats van coincidir a agrair a les Beques “Joves Talents” i al programa Aula Actual la oportunitat que han donat als seus fills i filla com l’estudi i la consecució de la carrera que ha suposat un gran repte per a ells i ella.

El programa, iniciat fa cinc anys, ja suma 25 alumnes becats, i també suposen un impuls perquè dones joves s’incorporin a aquestes carreres tècniques i científiques poc feminitzades.

Estudis universitaris per a famílies vulnerables 

A través d’aquest programa del projecte veïnal Aula Actual, es vol concretar la lluita per una educació universitària accessible. Concretament les i els 25 joves becats procedeixen de centres de Barcelona i l’àrea metropolitana, de barris amb certa vulnerabilitat social i econòmica i amb orígens culturals  ben diversos com de Marroc, Equador, Armènia, la Índia, Perú, Afganistan, la Xina i Cuba. Malgrat aquest context, són joves acadèmicament brillants però amb recursos econòmics familiars molt limitats.

A més, tal com hem apuntat, la majoria de les joves becades són dones (16) vers 9 homes i les carreres que estudien estan relacionades amb la branca científica i tecnològica. Concretament els 25 joves becats/es estudien: Biologia, Bioquímica, Enginyeria de sistemes biològics, Enginyeria de Telecomunicacions, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Química, Enginyeria Informàtica, Nanociència i Nanotecnologia Òptica i optometria, Psicologia i Mecatrònica, Comunicació Audiovisual i Economia, entre d’altres