Comunicat CONFAVC/FAVSabadell.- Un 13% de les llars de Can Puiggener de Sabadell tenen dificultats per pagar l’habitatge i un 11% en tenen per pagar els subministraments d’aigua o llum, segons ha detectat l’equip del projecte A-porta , que ha arribat a assessorar i acompanyar 349 dels 400 habitatges assignats. Aquestes són algunes de les dadesrellevants que conclou l’informe final de la intervenció del projecte A-porta de la CONFAVC a 400 habitatges del barri de Can Puiggener de Sabadell, que s’ha dut a terme des del setembre fins a finals de desembre de 2020. També destaca que un total un 68% (270) del total de famílies van obrir la porta i un 55% (221) van fer l’entrevista amb les Picaportes – veïnes i veïns del barri que fan l’acompanyament-, amb una mitjana de 38 minuts

Durant la seva visita, les i els Picaportes de Can Puiggener han orientat i donat suport en temes socials, energètics, habitacionals i de civisme i convivència; com ara la renda garantida de ciutadania i l’ingrés mínim vital; la vulnerabilitat energètica; la salut; l’accés a drets socials; les bonificacions municipals; la gestió de residus i altres.

El projecte, en què veïns i veïnes del barri (anomenats Picaportes) visiten porta a porta els habitatges del seu mateix barri, també ha detectat com un 27% de les persones entrevistades han perdut la feina en els darrers 12 mesos i al voltant del 15% del veïnat perceben ajuts, per trobar-se a atur (17%) o bé per adquirir aliments (12%).

Segona fase de 600 habitatges més els propers sis mesos

El dijous mateix també es va fer a Can Puiggener la presentació de la segona fase del projecte A-porta, que ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell; el president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell, Manuel Navas; i el president de la CONFAVC, Jordi Giró.

La segona fase del projecte al barri sabadellenc, que ja ha començat, s’estendrà els propers 6 mesos a 600 habitatges més del barri, incloent-hi els 51 habitatges que no es van poder fer per la pandèmia. Així, 8 veïns i veïnes del barri faran el porta a porta amb la mateixa missió que a la prova pilot (“Habitar, conviure, viure”).

Quatre de les Picaportes de la 1a fase hi continuen en aquesta segona intervenció i s’han contractat quatre de noves d’entre el veïnat de Can Puiggener. Com a la primera fase, el grup de Picaportes estan contractades i formades per la CONFAVC.

Aquesta fase es desplegarà gràcies a la col·laboració de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), que va sol·licitar una subvenció ara fa unes setmanes per continuar amb el projecte, i l’AV de Can Puiggener, comptant amb el suport de l’Ajuntament. Al darrer ple, l’Ajuntament de Sabadell va aprovar atorgar-li la subvenció de 48.358€ per a aquesta segona intervenció.