Comunicat CONFAVC.-  Les accions i els resultats obtinguts fins ara pel projecte A-porta a la Zona Nord de Barcelona des de novembre de 2016 mostren que un 45% de les 222 llars visitades pels Picaportes –equip de persones que assessoren porta a porta- tenen problemes relacionats amb consums energètics. Del total de llars visitades, a un 49% no s’hi ha trobat incidències, mentre que a un 6% dels habitatges visitats s’ha detectat que s’havien punxat els subministraments. Quant als tipus d’incidències, les que més proliferen són les que tenen a veure amb la contractació de la potència (80 casos), seguides de les relacionades amb la discriminació horària (56). Les incidències amb el bo social ocuparien el tercer lloc (amb 37 casos) i, per últim, s’hi han detectat 17 casos relacionats amb els serveis extres i 13, amb els serveis punxats.

Cal destacar que A-porta és un dels programes més destacats de la Fundació CONFAVC, en el qual els Picaportes -veïns i veïnes del barri- assessoren al seu propi veïnat per millorar la seva qualitat de vida.

A més, dels habitatges visitats pels Picaportes a la Zona Nord de Barcelona -Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona- un 32% tenen problemes relacionats amb el consum d’aigua. Quant al percentatge de llars amb el subministrament d’aigua punxat, se n’ha comptabilitzat un 5%.

Aquestes són alguns dels resultats que s’han explicat, a tres mesos de la finalització de la tercera fase del desplegament del projecte veïnal a la Zona Nord de Barcelona, a la trobada del personal del projecte A-porta,  l’associació francesa VoisinMalin de la qual s’ha inspirat el projecte veïnal, i la cooperativa que va assessorar el desplegament a Catalunya: IesMed. A més, a la reunió els  i lesPicaportes assistents també han narrat les seves experiències amb el veïnat en el porta a porta i s’ha mostrat la visió de l’administració amb el projecte veïnal al districte de Nou Barris. (Llegir comunicat sencer pdf)