Notícia CONFAVC.- Al voltant de les 100 persones es van concentrar al matí del 30 de juny a la Plaça del Raval de Terrassa per a demanar l’obertura del CAP de Can Roca el més aviat possible i que la gestió sigui pública i es faci integralment des de Consorci Sanitari de Terrassa, i no, tal com proposa la Conselleria, a través d’una gestió mixta pública-privada, amb les derivacions hospitalàries a càrrec de la Mútua de Terrassa.  “La Conselleria diu que està per la gestió mixta , i  aquesta solució sempre beneficia més la part privada: la seva política ha estat sempre promocionar la sanitat privada”, explica Pepe Sánchez, president de la FAVTerrassa.

La concentració responia a una crida del moviment veïnal del Disticte 6 de Terrassa i de la FAVTerrassa., així com de membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública (Marea Blanca) i del Comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Aquests col·lectius també van entrar al ple municipal d’aquell mateix dia al vespre una moció que remava a la mateixa dirección:  que el CAP Can Roca sigui gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa, sense Mútua; moció que va ser aprovada pels partits que governen a l’Ajuntament: Tot per Terrassa i ERC.

“La moció evidencia que ni el mateix ajuntament està d’acord amb la política de la Conselleria”, etziba Sánchez, afegint que amb aquest pronunciament polític des de l’administració local “potser  la Conselleria s’ho repensi”.

A aquest reivindicació central entorn el CAP de Can Roca, es van sumar la demanda veïnal de construir un Nou Cap Nord, ja que aquest està col·lapsat i no es pot ampliar : “penseu que era per 26.000 persones i ara n’està atenent a 42.000 persones usuàries”; així com la construcció d’un centre d’urgències d’atenció primària (CUAP), ja que “A Terrassa amb una població de més de 200.000 persones no en tenim cap”, detalla Sánchez tot explicant que “de cara el setembre o octubre pensem fer una gran mobilització a Terrassa pel tema de Sanitat: és una vergonya el que està passant. I ens costa la vida”, conclou el dirigent veïnal.