Notícies CONFAVC.- CIUTAT JARDÍ: PASSAT, PRESENT I FUTUR és un cicle  d’activitats – organitzades per la Fundació Iluro amb la participació de l’AV Rocafonda de Mataró, que commemora els 70 anys d’història a través de fotografi­es, plànols, objectes i diversos elements gràfi­cs, on es pretén visualitzar i contextualitzar la vida canviant en aquest nucli d’habitatges de la ciutat de Mataró.

El 26 de juliol de 1949 es va fer l’acte d’entrega de claus d’uns habitatges que es van construir en el sector de la carretera de Mata i en el canal de Desviament (avui avinguda d’Amèrica). Eren les primeres cases de la Ciutat Jardí.

L’exposició programada vol plasmar aquestes set dècades de vida a partir de la seva evolució urbanística, però també de les vivències de la gent que forma i ha format part del veïnat. (Flyer pdf)

La inauguració es farà dimecres 4 de desembre a les 19h a l’Ateneu de la Fundació Iluro

Hi ha programades dues activitats vertebrals

  •  Dimecres 4 de desembre de 2019 a 19.30h a l’Ateneu de la Fundació Iluro: Ciutats Jardí. Origen i degradació del model a càrrec del doctor en urbanisme i arquitecte Jordi Franquesa i de l’arquitecte Agàpit Borràs.
  • Dijous 16 de gener de 2020 a les 19.30h a l’Ateneu de la Fundació Iluro: Urbanisme social i ètic a càrrec dels arquitectes Sebastià Jornet i Agàpit Borràs. Visites escolars