Notícies CONFAVC.- Un miler de ciutadans i ciutadanes – segons la Guàrdia Urbana-, ha participat aquest diumenge 12 de desembre a la crida que la plataforma ‘+Drets i + Justícia Social’– en la qual participa la CONFAVC i una quinzena d’entitats socials i sindicals més – per exigir que la sortida de la crisi no comporti més retallades i la promoció urgent de polítiques que assegurin més justícia social i que protegeixin els serveis públics.

La plataforma ‘+Drets i + Justícia Social’, constituïda el novembre passat, reclama dotze accions per garantir la igualtat i la justícia social, entre els quals hi ha la derogació de la reforma laboral i la de la llei mordassa, però també un reforç dels serveis públics, apujar el salari mínim fins als 1.000 euros el gener del 2022, regular el preu de l’habitatge i de l’electricitat o un pacte per la joventut que garanteixi condicions per a la seva emancipació personal i laboral.

“Cal tornar a prendre el pols al carrer en un moment tan determinant com en el que estem”, ha exclamat el president de la CONFAVC, Jordi Giró, tot apel·lant a la necessitat d’aturar “aquesta vulnerabilitat i aquestes diferències socials que estem patint” entre barris.

Aquesta era la primera convocatòria de la plataforma, formada per 14 entitats socials i sindicals, entre elles la UGT i CCOO. “Volem situar el malestar col·lectiu i la necessitat de fer polítiques abans que el Govern ens digui que venen retallades”, ha justificat el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros. També des de CCOO, Javier Pacheco fa fet una crida a la consciència “col·lectiva”. “Plou sobre mullat”, ha recalcat el seu homònim a CCOO, Javier Pacheco, recordant que amb prou feines l’Estat ha superat la crisi de 2008. Per aquesta raó ha instat la població a la “consciència col·lectiva” i a la necessitat “de sortir al carrer”. “Queda molt per fer i hem d’evitar sigui com sigui que ningú es quedi endarrere”, ha reivindicat.

Amb el lema ‘Més drets, més justícia social’ ha arrencat la marxa al migdia,sortint de la plaça Urquinaona de Barcelona, que ha transcorregut per via Laietana fins a arribar a la seu de la Generalitat, la plaça de Sant Jaume. Com a Barcelona, se n’han fet de descentralitzades a Tarragona, Lleida i Girona.