Notícia.- L’ Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona acaba de publicar aquest gener «Experiències d’economia social i solidària als municipis».

Aquesta publicació és un recull d’experiències d’economia social i solidària als municipis que es presenten en diferents fórmules d’organització de pràctiques econòmiques. Iniciatives que cerquen la creació de feina, eines de finançament, estimulació de la demanda, milloren l’oferta, creen o distribueixen béns públics, l’estalvi individual o col·lectiu; entre d’altres finalitats.

Ara bé, la majoria d’aquestes iniciatives són multidimensionals i multifuncionals. Per tant, gairebé totes contribueixen a la sostenibilitat ecològica, la majoria també impliquen la participació de les persones en rols diversos – com a productores, consumidores o activistes- i totes, reforcen el sentit de comunitat. Aquesta característica, la centralitat de la comunitat en la construcció de economia és clau perquè aquestes esdevinguin un instrument al servei de les persones, i per tant, puguin ser considerades experiències d’economia social i solidària. (Anar a la publicació pdf)