Desempolsegar temes metropolitans urgents que havien quedat al tinter d’anteriors alcaldes de la capital catalana i que preocupen fortament al moviment veïnal. Amb aquest objectiu una delegació de la CONFAVC liderada pel seu president, Jordi Giró, va reunir-se el passat 28 de setembre amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada de la tercera i quarta tinença d’alcaldia; Jaume Asens i Janet Sanz respectivament.

L’encontre institucional va centrar-se en aquests temes d’abast metropolità com la remunicipalització de la gestió de l’aigua; la interconnexió del tramvia per la Diagonal i el recàrrec metropolità, entre d’altres. Els portaveus d ‘entitat veïnal també van exposar projectes que la CONFAVC està elaborant com el mapa dels mercats d’intercanvi solidaris; el banc de recursos; el projecte de malbaratament alimentari o d’eficiència energètica.

Respecte a Barcelona, Giró va presentar la iniciativa francesa del «Voisin malin» -Veïns astuts-; una intervenció comunitària a través del porta-a porta que treballa amb els mateixos veïns i veïnes com a agents de canvi d’hàbits des de la proximitat i quotidianitat.Davant d’aquesta proposta l’Ajuntament va respondre que tenien previst desenvolupar projectes similars als plans de barri per a intervenir en la millora de les condicions de vida, però que encara estaven pensant com a desenvolupar-los perquè realment siguin efectius.