Una delegació de la CONFAVC va viatjar a París per rebre formació sobre la gestió i el dia a dia del projecte Vosin Malin que s’està desplegant a França per actuar sobre diferents aspectes domèstics en llars de risc social. Una formació que servirà posteriorment pel desplegament del programa A-porta a Barcelona.

Concretament el seu coordinador, Celso Pérez, i la gerent de la Confederació, Alba Gómez, van participar en una jornada de 10 hores a la seu social que Vosin Malin té a la Porte de la Villete, juntament amb altres persones que a França esdevindran també els coordinadors dels equips vigents.

Cal destacar que el projecte a Barcelona s’iniciarà a Ciutat Meridiana sota la batuta de la CONFAVC a l’octubre, i que ha comptat amb l’assessorament d‘IesMed, cooperativa que promou iniciatives d’economia social al Mediterrani. A França el projecte ja té un llarg recorregut, desplegant-se a 8 municipis francesos com París, Courcouronnes, Ris-Orangis, Aulnay-sous-Bois, Grigny, Montreuil, Évry i Lille; amb la previsió d’arribar al 2020 també a les llars amb risc més vulnerables de Marseille, Lyon, Bordeaux, Nantes, Toulousse, Metz i Estrasburg. Això significaria actuar sobre el 20% de les persones amb exclusió social de tot França.