Comunicat Badia Cero Amianto .- L’anunci que l’Agència de Residus de la Generalitat té la voluntat d’aportat els recursos per l’eradicació de l’amiant que es va fer en la reunió celebrada amb l’Ajuntament aquest dimecres, és un gran èxit col·lectiu.

Ara queda molt treball per endavant per a fer-ho realitat, i totes les persones que formem part de la Comissió de Seguiment seguirem lluitant perquè aquest anunci es faci afectiu.

La Comissió de l’Amiant ha treballat molt, durant molts anys, per arribar aquí.

L’esforç i la implicació de totes les persones que la integrem, tant a novell col·lectiu (Associació de Veïns, Ajuntament i partits polítics, ACM 2020) com totes les persones que col·laboren de manera individual, han estat decisives perquè arribi aquest anunci.

La elaboració del Mapa de l’Amiant, amb la inestimable col·laboració de Lluís Mallart i el seu equip, l’organització de la seva presentació pública, amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que anuncià a Badia el compromís ferm per la nostra ciutat, i la repercussió de la presnetció en els mitjans de comunicació són episodis que han obert la porta a aquest èxit.

Ahir vam celebrar una reunió extraordinària de la Comissió a la Sala de Plens de l’Ajuntament per analitzar les implicacions de l’anunci i com fer afectiva l’erradicació de l’amiant de la nostra ciutat quan abans millor.

Gràcies a l’esforç col·lectiu, Badia ja és un referent a la lluita contra l’amiant a escala nacional i internacional. 

Avui toca celebrar un èxit i continuar per a culminar el treball. (Comunicat pdf)