Comunicat CONFAVC/FAVB.- Tota història d’exili té episodis dramàtics, però gràcies a la solidaritat humana, també pot tenir episodis dolços si els veïns i les veïnes promouen una vida acollida, pròxima i empàtica.

Al projecte de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) “Una mà Amiga” s’hi ha sumat el suport que la Federació d’AVV de Barcelona (FAVB) dona al programa Refugiats-Benvinguts Els dos es complementen per a tornar a visibilitzar el problema de les persones refugiades i donar recursos al veïnat sobre com hi poden intervenir.

Una Mà Amiga» és un projecte vertebrat a partir de cine-fòrums entorn un breu documental, i les intervencions dels protagonistes de l’audiovisual que han patit refugi però també han rebut “mans amigues” en el seu procés d’acollida. En concret les històries de vida expliquen les experiències d’una noia siriana; un home d’El Salvador perseguit pel fet de ser homosexual; un fill de republicans espanyols nascut a la Maternitat d’Elna, i un refugiat del Congo. Aquest projecte ha rebut el suport del programa Ciutat Refugi de l’Ajuntament de Barcelona-.

El programa solidari Refugiats-Benvinguts és una iniciativa que permet que sigui el mateix veïnat qui pugui donar acollida a les persones refugiades a casa seva a través d’un programa de suport, trencant, d’aquesta manera, el model de refugi institucional en què les persones refugiades són confinades a llocs massificats.

La presentació d’aquests projectes arrenca el proper 28 de novembre a les 19 hores a Ca l’Isidret del Poblenou (C/ Pere IV amb Josep Pla), amb la presència d’Alejandro Díaz, el refugiat d’El Salvador, i Jaume Buch coordinador de Refugiats-Benvinguts. Aquesta xerrada s’ha fet amb la complicitat també de les AV del Pobenou,  Sant MartíLa Palmera, Paraguai-PerúVerneda Alta, Via TrajanaLa Pau, Maresme, Besòs, Provençals-VernedaGran Via Paraguai, i Diagonal Mar, amb la Plataforma Nord-Est de Sant Martí.

El dia següent, 29 de novembre es farà al local de l’AV Esquerra de l’Eixample – c/Calàbria 262-, a la mateixa hora amb la presència de dues persones exiliades: Saoka Kingolo, del Congo, i també l’Alejandro Díaz.

Material audiovisual: Documental: «Una mà amiga» (Comunicat pdf)

Per si voleu més informació o desplegar el projecte a la vostra entitat, escriviu a premsa@confavc.cat