Notícia CONFAVC.- Amb mots contundents com que “el Tribunal Suprem” està podrit fins el fons, i a “mobilitzar-se pels drets socials”, el president de la CONFAVC, Jordi Giró, va participar en els parlaments que donaven punt i final a la concentració contra la sentència del Tribunal Suprem  (TS), donada feia dos dies i que apuntava que són les persones consumidores de les hipoteques, les que han de pagar l’Impost d’Actes Jurídics, i no els bancs.

La concentració va ser  secundada per un centenar i mig de persones que es van aglutinar entorn al lema “No a la sentència del Tribunal Suprem. Justícia Social! davant del Tribunal Superior de Justícia a Catalunya a la tarda del divendres 10 de novembre. Entre aquestes hi ha havia representants i membres de les entitats convocants, a més de la CONFAVC, organitzacions com Òmnium, CCOO, UGT i entitats socials com la Taula del Tercer Sector i la PAH, i una desena d’entitats més.

El manifest de l’acte, llegit per una persona representants de la PAH Barcelona i afectada per la sentència del Tribunal Suprem, remarca que “el canvi de legislació aprovat avui pel Govern estatal no és suficient ja que no té efectes retroactius i no soluciona el fons del problema”. Les entitats convocants també exigeixen “coherència democràtica” i que els poders de l’estat “tinguin en compte els drets de la ciutadania i no els interessos exclusivament de l’oligarquia financera i dels poders fàctics de sempre”. A més, el manifest recorda que “No és la primera vegada que els tribunals defineixen els criteris sobre el negoci financer, i concretament sobre la concessió d’hipoteques: les clàusules sol sense anar més lluny o altres productes financers com les preferents”.