Notícies CONFAVC.- Amb els crits “Llibertats als Jordis” sumat a altres lemes contra la suspensió d’autonomia i de les institucions catalanes i l’aplicació de l’article 155 per part del Govern central, unes 450.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, van sortir al carrer el 21 d’octubre dissabte, responent a la crida que la Taula per la Democràcia va fer el dia anterior en una roda de premsa.

La CONFAVC, com el centenar d’entitats de la Taula , van estar presents a la capçalera, en aquesta ocasió amb la persona del president de la CONFAVC, Jordi Giró, acompanyat d’altres persones representants de la Taula, com els secretaris generals de la UGT i de CCOO, Camil Ros i Javier Pacheco, respectivament; o els presidents d‘Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)  Marcel Mauri i Agustí Alcoberro; o el mateix president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont amb altres membres del Govern català.

Al final de la manifestació es va llegir un Manifest en què es demana la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, la retirada dels càrrecs de sedició i el punt final d’immediat a l’ordre de presó preventiva. “Creiem que en un Estat democràtic al segle XXI no és acceptable encausar i empresonar a qui crida pacíficament a la mobilització, vulnerant el dret a la llibertat d’expressió i manifestació”.

ElManifest també deixa palès que la Taula per la Democràcia  no accepta la decisió del Consell de Ministres del Govern de l’Estat de suspendre l’autonomia i el Govern de la Generalitat, i defensarà  l’autogovern de Catalunya i de les seves institucions escollides democràticament, amb mobilitzacions al carrer. (Manifest pdf).